O barcă în care se aflau 8 persoane, inclusiv 2 copii, s-a răsturnat în Dunăre. Cea care conducea, o femeie de 37 de ani, rezultat pozitiv la testarea cu aparatul Drugtest

O barcă în care se aflau 8 persoane, între care doi copii, s-a răsturnat duminică seară în Dunăre, din cauza unei manevre greşite a celei care conducea ambarcaţiunea, o femeie de 37 de ani din Galaţi. La testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv.

Conform IPJ Galaţi incidentul a avut loc duminică seară. Poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Galaţi – Biroul Transporturi Navale Galaţi au fost sesizaţi prin 112 că o barcă s-ar fi răsturnat în Dunăre iar persoanele care se aflau în această ambarcaţiune s-ar afla în apă.

Din verificările preliminare efectuate de echipa operativă care s-a deplasat la locul indicat, respectiv mila marină MM 76, zona cunoscută sub denumirea de Cotul Pisicii, s-a stabilit faptul că o ambarcaţiune de agrement, condusă de o femeie, de 37 de ani, din municipiul Galaţi, în care se aflau 6 adulţi şi 2 copii minori, de 9, respectiv 10 ani, s-ar fi răsturnat în fluviul Dunărea, pe fondul manevrării greşite.

Toate persoanele purtau veste de salvare şi au reuşit să ajungă pe malul tulcean.

Femeia deţine permis de conducere ambarcaţiune clasa D şi a fost testată cu privire la consumul de alcool sau substanţe psihoactive.

În urma testării pentru consum de alcool, rezultatul a fost negativ, însă la testarea cu aparatul Drugtest, rezultatul a fost pozitiv la substanţa Benzodiazepan, motiv pentru care a fost condusă la Spitalul Judeţean Clinic de Urgenţă Galaţi Sf. Apostol Andrei, unde i-au fost recoltate probe biologice, în vederea stabilirii prezenţei în organism a substanţelor psihoactive.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unei nave de către o persoană care se află sub efectul unor substanţe psihoactive, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 5 alin. 1 din Legea 191/2003, privind infracţiunile la regimul transportului naval, precum şi pentru vătămare corporală din culpă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *