O mină marină plutește în derivă în largul Mării Negre, la 4 km de Costinești

Forțele Navale Române intervin joi dimineața pentru a o dezamorsa o mină marină care plutește pe Marea Neagră, la aproximativ patru kilometri de stațiunea Costinești.

Mina marină a fost descoperită de un pescar, care a sunat la 112.

“Joi, 7 martie, Dragorul maritim 30 “Sublocotenent Alexandru Axente”, o echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forțelor Navale Române, specializați în dezamorsarea și distrugerea dispozitivelor explozive, precum și un elicopter PUMA Naval execută, începând cu ora 7.00, o misiune de cercetare a spațiului maritim în zona Costinești-Tuzla-23 August-Mangalia pentru localizarea unui obiect plutitor – posibilă mină marină.

Prezența obiectului plutitor metalic a fost semnalată Gărzii de Coastă, iar intervenția Forțelor Navale Române a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaționale naționale, specifice pentru astfel de situații. Imediat, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat luarea măsurilor necesare pentru trimiterea navei militare, echipei de scafandri de intervenție și elicopterului PUMA Naval în raionul maritim indicat, pentru investigarea situației”, se arată într-un comunicat al Forțelor Navale Române.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *