Primele rezultate ale alegerilor din Turcia arată un avans considerabil al lui Erdogan

Primele rezultate ale numărării votului din cursa pentru alegerile prezidenţiale din Turcia arată un avans considerabil pentru preşedintele în exerciţiu, Recep Tayyip Erdogan, care conduce ţara de 20 de ani, în timp ce contracandidatul său este creditat cu mult mai puţine voturi, deşi se anunţa o cursă extrem de strânsă.

Astfel, după numărarea a 10,8 la sută din voturi, Erdogan conduce cu 58,4 la sută din voturi, în timp ce Kemal Kilicdaroglu are 35,8 la sută din sufragii, iar al treilea candidat, Ogan, are 5,2 la sută din voturi.

Secţiile de vot s-au închis la ora locală (şi a României) 17.00, iar primele prefigurări ale rezultatelor erau aşteptate la ora 21.00, însă dat fiind suspansul extrem de mare, autorităţile au acceptat ca primele numărători ale voturilor să fie anunţate mai devreme.

Recep Erdogan, în vârstă de 69 de ani, care a votat la Istanbul, s-a întors duminică la Ankara, deşi declarase că va urmări rezultatul de la Istanbul, potrivit Reuters. “Ne rugăm lui Dumnezeu pentru un viitor mai bun pentru ţara noastră, pentru naţiune şi pentru democraţia turcă”, a spus el în momentul votului.

Votul a fost monitorizat de o misiune a Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, care a declarat că va prezenta luni o declaraţie preliminară cu privire la concluziile sale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *