Proiectul prin care e înfiinţată “Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti”, după comasara universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti, adoptat de Camera Deputaţilor

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind înfiinţarea Universităţii Naţionale de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnică Bucureşti, denumită în continuare Politehnica Bucureşti, pe baza fuziunii prin comasare a Universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti. Legea merge la promulgare.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare înfiinţarea unei noi instituţii de învăţământ superior – “Universitatea Naţională de Ştiinţă şi Tehnologie Politehnica Bucureşti”, denumită în continuare Politehnica Bucureşti, pe baza fuziunii prin comasare a Universităţii Politehnica din Bucureşti cu Universitatea din Piteşti.

În termen de 90 de zile de la data intrării în vigoare a legii, personalul didactic şi nedidactic din universităţile care fuzionează este prelaut prin transfer în interesul serviciului de către Politehnica Bucureşti.

De asemenea, Politehnica Bucureşti preia studenţii şi studenţii doctoranzi înmatriculaţi, după caz, la programele de studii universitare de licenţă, masterat sau doctorat, precum şi cursanţii înmatriculaţi la programele de studii postuniversitare, organizate, în condiţiile legii, de la universităţile care fuzionează. Studenţii îşi păstrează drepturile şi creditele obţinute anterior fuziunii.

Totodată, Politehnica Bucureşti preia şi preşcolarii, şcolarii şi elevii de la structurile de învăţământ preuniversitar organizate în cadrul universităţilor care fuzionează.

Politehnica Bucureşti, ca instituţie de învăţământ superior de stat, este finanţată din fonduri publice, venituri proprii şi din alte surse, potrivit legii. Toate resursele de finanţare ale universităţii se constituie ca venituri proprii.

Camera Deputaţilor a adoptat proiectul, în calitate de for decizional, şi astfel legea merge la promulgare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *