Proteste masive în China! Mii de oameni au ieșit în stradă din cauza reducerilor la beneficiile medicale

Mii de pensionari din Wuhan, China, au protestat pentru că nu mai au bani suficienți pentru a merge la medic. Aceasta e cea mai recentă nemulțumire de amploare din China, de la protestele împotriva Covid-19, de anul trecut.

Pe internet circulă clipuri video cu o mulțime mare de protestatari care s-au adunat miercuri în fața guvernului local din Wuhan. Polițiștii au format un cordon pentru a-i împiedica să ajungă la porțile instituției.

“Înșelați oameni obișnuiți ca noi. De ce nu micșorați numărul oficialilor, apoi să vă reduceți beneficiile la jumătate? Este scandalos”, a strigat cineva către agenții de poliție, moment surprins într-un videoclip postat pe contul de Twitter al Radio Free Asia.

Radio Free Asia a aflat de la localnici că cei mai mulți protestatari erau pensionari sau foști angajați ai combinatului siderurgic din oraș. De asemenea, printre aceltia se aflau persoane din alte întreprinderi de stat sau rezidenți nemulțumiți de decizia autorităților de a le demola locuințele.

Nemulțumirea pensionarilor a pornit pe fondul reducerilor mari la beneficiile medicale. Guvernul din Wuhan a anunțat o reformă a asigurărilor publice de sănătate.

“Ei cer ca beneficiile medicale să fie restabilite la nivelul lor inițial, care erau în valoare de 260 de yuani (aproape 40 de dolari) pe lună”, a spus un protestatar.

În cazul în care guvernul nu ia măsuri rapid, protestatarii au anunțat că vor ieși din nou pe stradă pe 15 februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *