PSD amenință că dacă nu se face rotativa premierilor România va intra în criză politică

Social-democrații au subliniat prin vocea secretarului general că nu există emoții cu privire la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier, avertizând că alternativa ar însemna criză politică.

“Vom avea rotație, alternativa înseamnă criză politică Ultima obsesie născută în spațiul public – dacă se va face sau nu rotația – riscă să alimenteze o falsă percepție a unei viitoare crize politice. Iar românii și mediul de afaceri nu au nevoie de o grijă în plus. Eu sper că astăzi nu există oameni politici care doresc ca România să se întoarcă la harababura de dinainte de intrarea PSD la guvernare. E păcat să intoxicăm cetățenii cu discuții fără substanță, în condițiile în care există un protocol clar asumat”, a subliniat secretarul general al PSD într-un comunicat de presă.

Paul Stănescu a mai amintit de protocolul Coaliției care prevede rotația premierilor în 2023. “Nu avem nicio emoție cu privire la rotația guvernamentală și la desemnarea lui Marcel Ciolacu ca premier. Acest protocol și respectarea lui au asigurat o guvernare bună, până acum, protecție pentru persoanele vulnerabile și stabilitate economică pentru mediul de afaceri. Eu cred că președintele Klaus Iohannis nu va intra într-un joc iresponsabil, în acest context regional și internațional instabil”, a mai susținut Stănescu.

Potrivit secretarului general al PSD, “România este văzută acum ca un pilon de stabilitate regională”, în contextul în care “toți vecinii noștri au probleme mari: în Ucraina este război, în Republica Moldova premierul și-a dat demisia, Bulgaria nu are guvern de câteva luni deja, Serbia este pe punctul de a intra într-un nou conflict în Kosovo, iar Ungaria face un joc dublu în cadrul UE”.

“Un blocaj politic la București ar însemna scufundarea întregii regiuni în haos, numai bun pentru forțele antidemocratice care stau la pândă”, a mai subliniat Stănescu, arătând că PSD lucrează la “un program de guvernare optimizat, bazat pe ce a mers bine în ultimul an, dar și pe corectarea unor erori, și cel mai important este faptul că avem destulă treabă până la rotație, care se va întâmpla abia peste câteva luni bune”.

Stănescu a mai susținut că este convins că “Partidul Național Liberal este conștient de beneficiile politice ale parteneriatului cu Partidul Social Democrat”, susținând că social-democrații au “intenția și voința de a asigura României o guvernare stabilă cel puțin pe termen mediu”.

“Și cred că, în ciuda unor probleme, fie legate de anumiți miniștri, fie de unele programe guvernamentale, pe care putem să le tranșăm în coaliție, ca și până acum, vom merge mai departe. Trebuie să ne concentrăm acum pe prioritățile pe termen scurt, care sunt legate de PNRR și de cererile de plată numărul 2 și 3 și, evident, de îndeplinirea integrală a țintelor și jaloanelor. Cred că despre asta trebuie să discutăm mai mult, nu despre rotație, care este clar reglementată într-un acord politic. Cine va băga bețe în roate va răspunde în mod cert atât politic, cât și electoral”, a conchis secretarul general al PSD.

După ce șeful statului, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj mai enigmatic privind viitorul guvernării, în contextul în care în luna mai ar trebui să aibă loc rotația premierilor, neexprimând clar că va numi un premier din partea PSD, ci va lua cea mai bună alegere pentru România, purtătorul de cuvânt al PSD a punctat că există un protocol și o Coaliție care a stabilit o rotație a premierilor.

Și PNL a subliniat că există un acord. Reprezentantul PNL a arătat că partidul său își repectă angajamentul asumat, stabilitatea fiind cea mai importantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *