Risc major de avalanșe în afara pârtiilor amenajate din Sinaia

Salvamontiştii din Sinaia anunţă că a fost emisă o atenţionare privind risc major de avalanşă pentru ziua de luni în afara pârtiilor amenajate.

“A fost emisă o atenţionare de risc major de producere a avalanşelor în afara pârtiilor amenajate (off-piste) pentru 23.01.2022, pe domeniul schiabil Sinaia. Conform atenţionării primite pe o scară de la 1 la 5, riscul este de 4”, transmite Salvamont Sinaia.

Pe domeniul schiabil al acestei staţiuni sunt amenajate şi deschise pârtiile: Varianta, Valea Dorului 2, Floare de colţ, Panoramic, Valea Soarelui 1, Valea Soarelui 2, Lăptici 1, Lăptici 2, Cocora, Călugărul 1 şi Călugărul 2.

Cei care practică schi ori snowboard sunt sfătuiţi să nu iasă de pe pârtiile amenajate şi marcate.

O avalanşă de dimensiuni medii a avut loc, sâmbătă, în zona Bâlea.

A fost vorba despre o avalanşă tip placă de vânt, care a fost declanşată de trecerea unor schiori, pe valea Bâlea, pe vâlcelul de sub garduri aflat în partea vestică a văii, sub căldarea Bâlea Lac. Zona este cunoscută pentru acolo se produc frecvent avalanşe din zonă. Avalanşa nu a făcut victime. Momentul în care stratul de zăpadă porneşte la vale a fost surprins de un fotograf şi postat pe reţelele de socializare.

O altă avalanşă de dimensiuni mari a avut loc recent pe versantul de nord al Crestei Făgăraşului, la est de Vârful Paltinu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *