Rishi Sunak rămâne singurul candidat pentru poziţia de lider conservator şi devine, automat, premier britanic”,

Fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak a rămas singurul candidat pentru funcţia de lider al Partidului Conservator şi, implicit, de prim-ministru, în contextul retragerii din cursă a ministrului pentru relaţia cu Parlamentul, Penny Mordaunt.

Penny Mordaunt, ministru pentru Relaţia cu Parlamentul (supranumit informal “lider al Camerei Comunelor”), nu a reuşit să obţină susţinerea a 100 de parlamentari conservatori, astfel că nu se poate înscrie oficial în cursa pentru postul de lider al formaţiunii politice de centru-dreapta, afirmă surse citate de postul Sky News şi de cotidianul The Telegraph.

“Este o perioadă fără precedent. În contextul perioadei scurte pentru scrutinul intern, colegii noştri cred că avem nevoie de certitudine. Au luat decizia în bună-credinţă pentru interesul ţării”, a declarat Penny Mordaunt.

Şi fostul prim-ministru britanic Boris Johnson a anunţat, duminică seară, retragerea din cursa pentru desemnarea noului lider al Partidului Conservator.

În acest context, fostul ministru de Finanţe Rishi Sunak rămâne singurul candidat în scrutinul pentru desemnarea noului lider al Partidului Conservator şi va deveni automat prim-ministru după formalizarea rezultatului. Scrutinul intern este organizat în contextul demisiei liderului conservator şi premierului Liz Truss.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *