România, probleme cu sistemul de supraveghere a frontierei de la Marea Neagră, înainte de intrarea în Schengen maritim

Mentenanța Sistemului Integrat de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului la Marea Neagră (SCOMAR) nu este asigurată în totalitate în acest moment, deși peste câteva zile România va intra cu frontierele martime în spațiul Schengen, ceea ce presupune eliminarea controalelor la granițe.

Inaugurat oficial în 2009, cu o investiție de 24,6 milioane euro din fonduri PHARE şi cofinanţare națională, SCOMAR a funcționat fără mentenanță din 2017, apoi, după trei ani, aceasta a fost făcută cu sincope, iar în 2021 autoritățile vorbeau despre nevoia ca mai multe elemente ale sistemului să fie înlocuite.

SCOMAR este folosit de Poliția de Frontieră la nivelul Gărzii de Coastă.

În perioada 2013-2017, mentenanța sistemului a fost atribuită unei asocieri de companii românești.

În 2017, la expirarea contractului, presa scria că “cel mai performant sistem de supraveghere a granițelor, cel de la Marea Neagră, nu funcționează permanent la punctul de la Perișor, unul dintre cele nouă turnuri de comunicații ale SCOMAR. Au fost suspiciuni că era închis în mod deliberat, pentru a nu-i deranja pe «vânătorii de icre negre»”.

Doi ani mai târziu, în 2019, sistemul nu a detectat un transport de aproape două tone de cocaină care a eșuat apoi pe plajele românești, DIICOT precizând în rechizitoriul dosarului că “introducerea cocainei pe teritoriul României a survenit și în condițiile unor disfuncționalităţi tehnice la sistemul SCOMAR”. Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF) precizează însă că “începând cu anul 2009 şi până la data prezentei, Sistemul Integrat de Supraveghere a Frontierei Maritime a funcţionat neîntrerupt, defecţiunile tehnice înregistrate la diferitele echipamente care intră în compunerea subsistemelor, nefiind de natură să genereze întreruperea funcţionării acestuia”.

În decembrie 2020, a fost semnat un contract pentru mentenanța preventivă a șapte radare împreună cu reparația radarelor din opt turnuri de comunicații, iar, în anul următor, un altul pentru reparația a 13 sisteme de mentenanță corectivă (situația în care întreținerea preventivă nu a funcționat corect sau nu s-a reușit evitarea unei defecțiuni), însă două dintre cele patru contracte subsecvente au fost reziliate.

Tot în 2021, a fost aprobată printr-o hotărâre de Guvern “Nota de fundamentare privind necesitatea și oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții pentru modernizarea SCOMAR”, implicând cheltuieli de 72 de milioane de lei din Fondul pentru Securitate Internă. În nota de fundamentare se vorbea atunci despre nevoia de asigurare a “funcționării continue a acestui sistem, precum și implementarea cerințelor operaționale, ceea ce presupune un proces de mentenanță evolutivă (modernizare) a soluțiilor tehnice existente”.

Ofertele trebuiau depuse până la 12 iulie 2022, conform datelor din SEAP, dar, notează Context.ro, atribuirea contractului a fost tergiversată din cauza unor contestații depuse de doi dintre ofertanți, așa încât până acum nu a fost semnat un contract.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *