Rusia intervine în Balcani: “Susținem Serbia!”

Rusia sprijină pe deplin Serbia în conflictul cu Republica nerecunoscută Kosovo, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

“Susținem în mod absolut Serbia, suntem alături de sârbii kosovari. Credem că acestea sunt solicitări absolut nerezonabile (n. r.: ale autorităților kosovare cu privire la noua procedură de eliberare a documentelor). Slavă Domnului, am reușit să evităm o agravare noaptea, dar această situație a fost amânată doar pentru o lună”, a declarat Peskov reporterilor luni, comentând situația actuală la cererea lor, citează Interfax.

“Prin urmare, este foarte important să dăm dovadă de prudență din toate părțile. Susținem poziția pașnică și constructivă adoptată de Belgrad în acest context, susținem apelurile la pace și constructivism, care au fost exprimate de președintele Serbiei. Credem că acele țări care au recunoscut Kosovo și care sunt garante ar trebui să-și folosească toată influența pentru a avertiza autoritățile kosovare să nu ia măsuri nepotrivite care ar putea duce la o nouă escaladare a tensiunilor. Și, bineînțeles, cerem ca toate drepturile sârbilor să fie respectate”, a subliniat secretarul de presă al președintelui rus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *