Salvatorii români din Turcia au scos un bărbat blocat 150 de ore sub dărâmături

Duminică, 12 februarie, echipa RO USAR 2 aflată în Turcia a salvat de sub dărâmături un bărbat în vârstă de 35 ani, după o misiune continuă de 12 ore.

“După ce a fost identificată victima, cu ajutorul senzorilor de amplificare a sunetelor, salvatorii au realizat în mod progresiv accesul printre elementele prăbușite, pentru a-i oferi o mască cu oxigen.

În acțiunile de salvare a fost implicat personal medical și voluntari turci.

Această reușită le dă salvatorilor puterea de a continua până la capăt. Mai există speranță!”, au transmis reprezentanții ISU București.

Două echipe de salvare din România au plecat în Turcia pentru a participa la acțiunile de salvare, după cutremurele devastatoare.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că nu se pune deocamdată problema retragerii echipelor de salvatori români din Turcia, acestea fiind protejate de forţele de ordine la unele dintre misiunile pe care le execută. Anunțul vine în contextul în care armata austriacă şi-a suspendat, sâmbătă dimineaţa, operaţiunile de salvare din Turcia din cauza anumitor “riscuri de securitate” în zonele în care intervine pentru ajutorarea victimelor cutremurelor devastatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *