Şapte miniştri de externe, în vizită la Kiev înainte de reuniunea NATO de la Bucureşti

Şapte miniştri de externe au mers luni în vizită la Kiev înainte de reuniunea NATO de la Bucureşti.

Şapte miniştri de externe din zona Baltică şi nordică a Europei au călătorit luni la Kiev pentru a-şi arăta sprijinul faţă de Ucraina, care continuă să se lupte cu penele de curent cauzate de atacurile aeriene ruseşti asupra infrastructurii energetice.

Vizita oficialilor din Estonia, Finlanda, Islanda, Letonia, Lituania, Norvegia şi Suedia precede o reuniune a miniştrilor de externe ai alianţei militare NATO, care va avea loc marţi şi miercuri la Bucureşti.

“Cel mai puternic mesaj al acestei vizite este: Ucraina trebuie să câştige acest război şi, prin urmare, că sprijinul occidental ar trebui să fie mai puternic; mai mult armament greu, fără niciun fel de rezerve politice, inclusiv rachete cu rază lungă de acţiune”, a declarat ministrul estonian de externe Urmas Reinsalu într-un interviu acordat agenţiei de presă Reuters.

Reinsalu a cerut, de asemenea, un pachet mai puternic de sancţiuni împotriva Rusiei, precum şi o mai mare izolare internaţională a Moscovei şi crearea unui “tribunal internaţional privind crimele de război”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *