Tesla vinde cea mai mare parte a depozitelor de Bitcoin

Tesla, care a făcut valuri anul trecut când a dezvăluit o investiţie majoră în Bitcoin, a vândut cea mai mare parte a depozitelor sale de criptomonedă, potrivit BBC.

Constructorul de automobile electrice a declarat că s-a debarasat de 75% din Bitcoin, care valora aproximativ 2 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2021. Compania a luat această decizie în condiţiile în care valoarea criptomonedei s-a prăbuşit, scăzând cu peste 50% în 2021.

Tesla a anunţat că a cumpărat monedă tradiţională cu cele 936 de milioane de dolari din vânzările sale de Bitcoin.

Şeful Tesla, Elon Musk, a fost unul dintre cei mai cunoscuţi promotori ai criptomonedelor, declaraţiile sale pe reţelele de socializare determinând adesea o activitate comercială semnificativă.

Investiţia de 1,5 miliarde de dolari a Tesla în Bitcoin, dezvăluită în februarie 2021, a determinat o creştere a cererii pentru această monedă. Preţul criptomonedei a urcat anul trecut la aproape 70.000 de dolari în noiembrie, înainte de a se prăbuşi.

Un Bitcoin se tranzacţionează acum la mai puţin de 25.000 de dolari.

Anul trecut, Tesla a încetat să mai accepte Bitcoin ca plată pentru maşinile sale, invocând preocupări legate de impactul asupra climei.

La vremea respectivă, Musk a declarat pe reţelele de socializare că societatea nu va vinde criptomonedele pe care le deţine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *