Trei angajaţi ai unei ferme de bovine sunt internaţi în spital, cu suspiciune de antrax

Trei persoane care lucrează la o fermă din judeţul Iaşi sunt suspecte de antrax, fiind internate la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu, a declarat că pacienţii s-au prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la spitalul ieşean cu mai multe simptome de antrax.

“Prezentau semne şi simptome caracteristice bolii antrax cutanat. Aşteptăm rezultatul analizelor de laborator. Pacienţii au fost evaluaţi, internaţi şi s-a iniţiat tratamentul specific. Unul dintre ei a necesitat şi intervenţie chirurgicală. Toti trei au declarat că lucrează la o fermă de bovine din judeţul Iaşi. În momentul de faţă pacienţii urmează tratament şi sunt stabili din punct de vedere hemodinamic şi respirator”, a afirmat medicul Florin Roşu.

Managerul spitalului ieşean susţine că antraxul este o boală infecţioasă gravă cauzată de o bacterie rezistentă, care poate supravieţui în condiţii extreme pentru o perioadă lungă de timp. Această bacterie este foarte toxică.

“Antraxul apare în mod obişnuit la animale şi este o boală foarte gravă pentru oameni. Antraxul se răspândeşte prin intermediul sporilor ce se găsesc la nivelul solului. Aceştia devin activi doar în momentul în care pătrund în organism”, a explicat medicul Florin Roşu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *