Uganda a descoperit un zăcământ care conține 31 milioane de tone de minereu aurifer, estimat la 12,8 trilioane de dolari

Într-o mișcare prin care ar putea să-și revizuiască economia, Uganda a anunțat descoperirea unui zăcământ care este estimat să conțină 31 de milioane de tone de minereu aurifer. Aurul poate fi extras imediat. Țara așteaptă acum cu nerăbdare să atragă investitori.

Guvernul ugandez a autorizat deja firma chineză Wagagai Gold Mining Company pentru a începe producția în districtul Busia.

Un tweet postat de Autoritatea pentru Investiții din Uganda spunea: „Ceremonia de lansare a proiectului minei de aur din Busia, cel mai mare zăcământ de aur cuantificat până acum în Uganda estimat la 12,5 milioane de tone de minereu de aur exploatabil, investiția inițială a investitorului Wagagai este de 50 de milioane USD și au fost create 3.000 de locuri de munca.”

Potrivit guvernului din Uganda, valoarea a 31 de milioane de tone de minereu de aur se ridică la 12,8 trilioane de dolari. Tweet-ul a spus că rafinarea aurului la nivel local poate duce la generarea a 3.000 de locuri de muncă directe și alte oportunități. Guvernul prezice că mineritul local poate stimula economia țării într-un mod semnificativ.

Potrivit rapoartelor, președintele Ugandei, Yoweri Museveni, a cerut rafinarea locală a aurului descoperit, numind „criminală” orice rafinăre externă.

Președintele a spus: „Este criminal pentru oricine să argumenteze pentru continuarea exporturilor de materii prime din Africa, atunci când produsul respectiv are cu 90% mai multă valoare decât prețul plătit de cei din afară”.

Citându-l pe directorul general al Wagagai, presa a spus că investiția companiei a ajuns la 60 de milioane de dolari. Compania s-a confruntat cu o întârziere în construcție, deoarece avea nevoie de două licențe – o licență de producție de aur pe care a obținut-o în martie și un contract de închiriere pe 21 de ani pentru a extrage aur. în țară.

Potrivit rapoartelor, firma chineză a investit 200 de milioane de dolari în construirea unei instalații de rafinare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Energiei și Dezvoltării Minerale, Solomon Muyita, firma condusă de chinezi se așteaptă să extragă și să înceapă să rafineze aproximativ 5.000 kg de aur pe zi în Busia până la sfârșitul anului.

Exporturile de aur ale Ugandei au fost în creștere de la deschiderea rafinăriei de aur din Entebbe. Arătând la șase rafinării locale de aur, președintele a spus că timpul ca Uganda să livreze exporturi de aur brut neprelucrat este la sfârșit. Africa Gold Refinery din Entebbe a fost sancționată de SUA pentru o presupusă aprovizionare ilegală de aur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *