Un angajat al lui Donald Trump l-a turnat la FBI: a mutat mai multe cutii cu documente, înaintea perchezițiilor

Un angajat al lui Trump a declarat FBI că fostul preşedinte american i-a cerut să scoată cutii dintr-o cameră de depozitare din subsolul reşedinţei sale din Mar-a-Lago, după ce echipa juridică a lui Donald Trump a primit o citaţie vizând orice documente clasificate aflate la proprietatea din Florida, potrivit unei surse familiare cu relatarea martorului, conform CNN.

FBI are, de asemenea, imagini de pe camerele de supraveghere care arată un angajat care mută cutii din camera de depozitare, a declarat sursa pentru CNN.

Relatarea martorilor despre acţiunile lui Trump după ce a fost transmisă citaţia în mai, împreună cu filmările, ar putea fi cheia anchetei penale federale care analizează o serie de potenţiale infracţiuni, inclusiv obstrucţionarea, distrugerea înregistrărilor guvernamentale şi manipularea defectioasă a informaţiilor clasificate, comentează CNN.

Agenţii FBI au pus în aplicare un mandat de percheziţie la Mar-a-Lago în august şi au confiscat mii de documente, inclusiv aproximativ 100 marcate ca clasificate.

Angajatul lui Trump a negat iniţial că a manipulat documente sensibile sau cutii la Mar-a-Lago, potrivit sursei. Dar FBI a descoperit dovezi care i-au determinat pe anchetatori să se întoarcă la martor, care şi-a revizuit declaraţia pentru a spune că Trump a dat instrucţiuni să transfere cutiile, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *