Un bărbat care s-a apucat să-și sape porumbul a descoperit în pâmânt o comoară de milioane de dolari

Un bărbat din Kentucky, SUA, care s-a apucat să-și sape porumbul a făcut o descoperire absolut uluitoare atunci când s-a apucat de treabă.

Bărbatul s-a apucat relaxat să își sape porumbul, însă a descoperit o adevărată comoară, în valoare de milioane de dolari. Mai exact, americanul a găsit în pământ 700 de monede din aur și argint din perioada Războiului Civil.

“Marele tezaur din Kentucky”, așa cum l-au numit specialiștii, include sute de monede din aur datând din perioada 1840 și 1863, dar și mai multe monede din argint, relatează LiveScience.

Potrivit Numismatic Guaranty Co. (NGC), care a certificat autenticitatea monedelor, și GovMint, care le-a scos la vânzare, 95% din tezaur este compus din dolari din aur, între care și 20 de monede Liberty de 10 dolari și opt monede Liberty de 20 de dolari, extrem de rare și de valoroase. Doar una dintre aceste monede se poate vinde la licitație cu o sumă formată din 6 cifre și în tezaurul descoperit sunt 18 monede care se pot vinde fără probleme cu o sumă atât de mare. Moneda Liberty de 20 de dolari, care a circulat între 1850 și 1907, a fost bătută de Trezorerie, după ce s-a descoperit aur în California. Monedele Liberty de 20 de dolari din acest tezaur sunt și mai rare, deoarece nu includ „In God We Trust”, formulă care a fost adăugat din 1866, după sfârșitul Războiului Civil.

“Monedele descoperite în pământ sunt remarcabil de bine conservate, au luciu și o stare rar întlnită la monedele de acest fel”, a declarat Andy Salzberg, vicepreședinte executiv al Certified Collectibles Group, din care face parte NGC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *