Victor Piţurcă, reţinut de DNA într-un dosar ce vizează achiziţii derulate în perioada pandemiei

Fostul selecţioner Victor Piţurcă a fost reţinut luni de DNA, într-un dosar al achiziţionării de măşti pentru Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Piţurcă are o condamnare cu suspendare în Dosarul Valiza, primită în urmă cu un deceniu. Dacă va fi găsit vinovat şi va încasa o nouă condamnare, Piţurcă va fi încarcerat, indiferent de cuantumul pedepsiei.

Victor Piţurcă (66 de ani) este prezent în aceste momente la sediul DNA, unde este audiat. În discuţie ar fi un contract încheiat de MApN cu firma Helios Dentserv, care a presupus distribuirea a 100.000 de măşti FFP3 în unităţile sanitare ale Ministerului, au revenit firmei PAV Green Energy, al cărei unic asociat este Alexandru Victor Piţurcă (38 de ani), fost fotbalist şi fiul antrenorului Victor Piţurcă.

În acelaşi timp cu Piţurcă a fost reţinut şi şeful Romarm, Gabriel Ţuţu. Ambii urmează să fie prezentaţi instanței cu propunere de arestare preventivă.

Piţurcă senior, fără contract de mai multă vreme, era influent în cadrul Clubului Sportiv Steaua, clubul Armatei, unde l-a promovat antrenor pe un fost elev de-ai săi, Daniel Opriţa.

Problemele sale cu legea încep înainte de Revoluţie.

În trecut, Piţurcă a fost condamnat în Dosarul Valiza, după ce a fost prins că a minţit pentru Gigi Becali. În 2013, el a luat un an cu suspendare în acest dosar.

Mare pasionat de jocurile de noroc, fostul tehnician a avut probleme cu legea şi în perioada comunismului, pe când era fotbalist la FC Olt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *