Viorel Hrebenciuc a fost eliberat din închisoare, după ce a executat zece luni din pedeapsa de trei ani

Viorel Hrebenciuc a fost eliberat, miercuri, din închisoare, după ce a executat mai puţin de un an din pedeapsa de trei ani cu executare în dosarul Giga TV.

Magistraţii au admis contestaţia lui Viorel Hrebenciuc şi au dispus eliberarea acestuia din închisoare. „Admite propunerea privind pe petentul condamnat HREBENCIUC VIOREL,(date), aflat în stare de deţinere în Penitenciarului Jilava Bucureşti. Dispune liberarea condiţionată a contestatorului condamnat HREBENCIUC VIOREL, de sub puterea mandatului de executare a pedepsei închisorii nr. 78/2022 emis de Curtea de Apel Bucureşti, Secţia I Penală, în baza sentinţei penale nr. 64/2022, prin care i s-a aplicat pedeapsa rezultantă de 3 ani închisoare”, se arată în minuta instanţei.

Pe 14 septembrie 2021, Viorel Hrebenciuc a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani de închisoare cu executare în dosarul privind licenţa postului Giga TV. În acelaşi dosar, fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a primit 4 ani şi 6 luni închisoare cu executare, fosta şefă a CNA, Laura Georgescu, a fost condamnată la 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fost membru CNA, a primit 3 ani închisoare cu suspendare.

Viorel Hrebenciuc a fost vicepreședinte PSD din 1992 până în 2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *