-53 de grade Celsius la “Polul Nord al Chinei”, cea mai scăzută temperatură consemnată vreodată

Orașul Mohe, cel mai nordic din China, a înregistrat cea mai scăzută temperatură de la începutul înregistrărilor. Mohe – cunoscut sub numele de “Polul Nord al Chinei” – se află în provincia Heilongjiang, aproape de granița cu Rusia, scrie BBC.

Duminică, stația meteorologică locală a înregistrat o temperatură record de -53 de grade C la ora 7 dimineața. Precedenta cea mai rece temperatură înregistrată în oraș a fost de -52,3C, în 1969.

Cu toate acestea, temperatura este încă departe de recordul național al Chinei. Cea mai scăzută temperatură înregistrată vreodată în China este de -58C, în orașul Genhe, în decembrie 2009.

Mohe nu este străin de vremea rece: China Daily spune că orașul este considerat cel mai rece din China și că perioada de iarnă “durează de obicei opt luni”.

Prin urmare, acesta atrage turiști pe tot parcursul anului cu “Polul Nord”, parcurile de gheață și zăpadă și locurile de schi. În această perioadă a anului, este obișnuit ca în oraș să se înregistreze temperaturi medii de -15C.

Săptămâna trecută, autoritatea meteorologică din China a emis alerte pentru temperaturi în scădere și vânturi reci în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *