A fost semnat cel mai mare contract pentru o autostradă din România

Cel mai mare contract pentru o autostradă din România, ce prevede proiectarea şi execuţia lotului trei al autostrăzii A1 Sibiu-Piteşti, a fost semnat astăzi. Are o valoare de 5,3 miliarde de lei şi termen de un an pentru proiectare şi 45 de luni pentru execuţie.

Toate cele cinci loturi ale autostrăzii de pe Valea Oltului au contracte semnate, iar pentru două loturi, loturile de la capetele Sibiu și Pitești sunt și în șantier. Este cel mai mare contract semnat pentru autostradă în România: 5,3 miliarde de lei.

Cel mai lung lot de pe Autostrada 1, 37 de km și cel mai greu, pentru că include peste 90 de lucrări de artă, poduri și pasaje, un tunel de 1,7 km şi un ecoduct pentru trecerea animalelor. Durata de realizare este de 12 luni pentru proiectare și 45 de luni pentru execuție.

Este un constructor din Italia, aceeași firmă care lucrează pe lotul 5, între Pitești și Curtea de Argeș. Cât privește primul lot, Sibiu-Boița, în județul Sibiu, 13 km, este avansat și la sfârșitul anului se așteaptă deschiderea circulației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *