A murit pentru că nu a dat șpagă la timp! Detalii în cazul doctoriței care nu trata pacienții suferind de cancer, fără să i se ofere mită

Șefa Secției de Oncologie din Spitalul Județean de Urgență Suceava, Ana Ababneh Dumitrovici, a fost arestată pentru luare de mită în formă continuată, iar acum au apărut noi detalii privind modul în care femeia primea banii.

Investigațiile au pornit de la denunțul familiei unui bărbat care a murit de cancer și al unui alt pacient care a reclamat că a primit tratamentul de care avea nevoie doar după ce i-a oferit medicului bani.

Potrivit denunțului înregistrat în martie 2022, medicul a prescris tratamentul pacientului doar după ce i-au fost oferiți bani.

Al doilea pacient a reclamat faptul că Anca Dumitrovici Ababneh nu ar fi prescris tratamentul recomandat de un alt medic oncolog din Iași, în îngrijirea căruia bărbatul s-a aflat o bună perioadă de timp, lucru care a dus la întreruperea tratamentului, iar starea de sănătate i s-a înrăutățit.

Din declarațiile martorilor reiese că doctorița chema pacientul la cabinet, dar a amânat începerea tratamentului din decembrie 2021 până în martie 2022.

Între timp, familia bărbatului ar fi aflat de la alți bolnavi de cancer pe care i-a întâlnit la spital că trebuie „să dea plicul” ca să primească rețeta.

În aprilie 2022, martorul i-ar fi promis doctoriței că face un împrumut și vine cu banii, iar imediat a primit spre completare formularul de consimțământ pentru administrarea tratamentului.

Medicamentul comandat a venit în aproximativ două săptămâni, dar pacientul lăsat să aștepte trei luni se stinsese din viață deja.

Un alt exemplu revoltător este cel al unui alt bolnav căruia i s-a cerut mită dublă deoarece suferea de două tipuri de cancer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *