Dacia dezvoltă un SUV mai mic decât Duster, dar mai mare decât Spring. Ce motorizări ar putea avea

Dacia ar urma să dezvolte în perioada următoare un SUV urban mai mic decât Duster (4,40 metri), dar mai mare decât Spring (3,73 metri) care s-a încadra în segmentul B al vehiculelor de agrement, o piață în creștere foarte puternică în Europa.

Interpus între Spring și Duster, SUV-ul de buzunar Dacia va avea un format destul de comparabil cu cel al unui Jeep Avenger (4,08 metri). Conform L’Automobile Magazin, modelul va adopta cel puțin tehnologia hibridă care tocmai echipează și break-ul Dacia Jogger cu 7 locuri. Este vorba de un sistem propulsor cu o putere totală de 140 CP de care va beneficia și Dacia Duster 3. Am precizat cel puțin tehnologia hibridă pentru că s-ar putea opta și pentru un vehicul total electric. Oricum, în ambele cazuri, trenul de rulare și un număr important de componente mecanice sunt identice, astfel încât trecerea de la hibrid la electric să fie cât mai flexibilă și ieftină. Dacia își va orienta alegerea în funcție de evoluția pieței și mai ales de constrângerile bugetare.

Conform unor surse, modelul “mini” Duster sau “maxi” Spring nu va fi, totuși, lansat înainte de 2026, pentru că, între timp, grupul Renault va avea alte priorități. În urma modelelor R5 și 4L, asamblate în nordul Franței, respectiv în Douai și Maubeuge, este așteptat în 2025 un Nissan Micra electric, fabricat tot în Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *