Drulă: Legea creşterii taxelor, un atac direct asupra economiei. UDMR ar susţine o moţiune de cenzură

Legea creşterii taxelor a lui Marcel Ciolacu şi a PNL-ului este un atac direct asupra economiei româneşti, spune, marţi, preşedintele USR. Acesta a mai declarat că a înţeles din declaraţiile lui Kelemen Hunor că UDMR ar susţine moţiunea de cenzură.

“PSD şi PNL cresc taxele românilor, ale micilor afacerilor, ale antreprenorilor, ale tuturor categoriilor pe care au putut să le taxeze, pentru a băga bani în buzunarul clientelei de partid. Dacă de la PSD, de la Marcel Ciolacu ne-am fi aşteptat la un asemenea comportament în care bagă mâna în buzunarul românilor pentru a hrăni clientela de partid, acest lucru nu ar fi fost posibil fără complicitatea PNL, fără complicitatea ministrului de Finanţe care este din partea PNL, domnul Boloş, un partid care a uitat să fie liberal, care nu este de dreapta. Evident ne vom opune cu toate forţele acestui act profund nedrept care loveşte în economia românească, loveşte în antreprenori, în profesiile liberale, în oricine poate în mintea lor poate să contribuie cu bani la succesul clientelei politice PSD şi PNL, la plata pensiilor speciale, la plata sinecurilor, la finanţarea clientelei de partid. Asta înseamnă şi moţiune de cenzură, pentru care discutăm cu toate forţele democratice din Parlament”, declară Cătălin Drulă.

El spune că liderul UDMR nu a exclus să susţină moţiunea de cenzură.

“Eu am înţeles de la declaraţiile domnului Kelemen Hunor că ia în calcul şi să semneze o moţiune de cenzură, cred că este nevoie de toate forţele democratice din Parlament care să transmită un semnal acestei guvernări anti-româneşti, anti economia românească, că Parlamentul se opune. O să fiu foarte sincer, această moţiune nu are şanse să treacă fără voturile PNL şi la cum arată acest partid capturat care nu mai este de dreapta, probabil nu va trece, dar este important acest lucru în sine, ca românii să vadă că PNL i-a trădat încă o dată în Parlament”, adaugă Drulă.

USR transmite că “antreprenorii vor fi loviţi de creşteri de taxe, iar oamenii vor fi loviţi de creşteri de preţuri într-o perioadă în care inflaţia este deja mare”.

Potrivit formaţiunii, “măsurile de <reducere> sunt doar o diversiune, nu fac nicio economie substanţială”.

“Trebuie tăiate pensiile speciale, sinecurile, trebuie oprită finanţarea clientelei toxice şi hapsâne a PSD şi PNL”, subliniază Cătălin Drulă.

Liderul USR a mai spus că au discuţii cu toate forţele democratice din Parlament şi au în lucru textul moţiunii de cenzură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *