Elon Musk îl provoacă pe CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, la o dezbatere despre spam și boți

Centimiliardarul Elon Musk a provocat Twitter și l-a provocat pe CEO-ul companiei, Parag Agrawal, la o “dezbatere publică” despre conturi false și spam, în mijlocul unei bătălii legale controversate pentru o achiziție de 44 de miliarde de dolari.

Musk a depus o ofertă la Securities and Exchange pentru a achiziționa Twitter în luna aprilie a acestui an. După ce companiile au convenit să meargă mai departe cu un acord privat, Musk a spus că își încheie achiziția și a acuzat Twitter că prezintă numere false, inclusiv în dosarele sale SEC, referitoare la numărul de utilizatori activi zilnici monetizabili și numărul de spameri și conturi bot pe rețeaua socială.

Twitter l-a dat în judecată apoi pe Musk într-o curte a cancelariei din Delaware pentru a se asigura că înțelegerea va decurge conform promisiunii, iar Musk a depus acolo cereri reconvenționale și un contraproces pe 29 iulie.

Într-o serie de tweet-uri pe care Musk a început să le posteze chiar înainte de ora 1 a.m. sâmbătă, 6 august, Musk a interacționat cu un fan și a rezumat acuzațiile despre Twitter, inclusiv că acesta îl stăpânește și îi oferea “date învechite” și “un set de date false” atunci când a cerut companiei detalii despre modul în care tabelează mDAU și estimări pentru conturile de spam și bot.

CEO-ul Tesla și SpaceX a scris: “Un rezumat bun al problemei. Dacă Twitter oferă pur și simplu metoda lor de eșantionare a 100 de conturi și modul în care se confirmă că acestea sunt reale, afacerea ar trebui să se desfășoare în condițiile inițiale. Cu toate acestea, dacă se dovedește că dosarele lor la SEC sunt material false, atunci nu ar trebui”.

Sâmbătă dimineața, imediat după ora 9 dimineața, Musk a început un sondaj pe Twitter în care le-a cerut adepților săi să voteze dacă “mai puțin de 5% dintre utilizatorii zilnici de Twitter sunt falși/spam”. Respondenții la sondajul informal ar putea alege unul dintre răspunsurile oferite de Musk, care scrie fie “Da”, urmat de trei emoji-roboți, fie “Lmaooo nu”. (Abrevierea din argou “lmao” înseamnă “laughing my a– off.)

Musk a mai scris sâmbătă dimineața: “Prin prezenta, provoc @paraga la o dezbatere publică despre procentajul botilor Twitter. Să demonstreze publicului că Twitter are <5% utilizatori falși sau spam zilnic!”

O sursă apropiată companiei spune că o dezbatere nu va avea loc în afara unui proces în așteptare.

Avocații lui Musk nu au răspuns solicitărilor de a comenta sâmbătă, iar un avocat al Twitter a refuzat să comenteze tweet-urile lui Musk de sâmbătă.

Avocații Twitter au susținut în dosarele judiciare că Musk a dat companiei doar douăzeci și patru de ore pentru a-i accepta oferta înainte de a o prezenta direct acționarilor Twitter și a renunțat la diligența necesară, inclusiv șansa de a căuta mai multe informații despre conturile false sau spam.

Ei au scris în dosarele instanței: “Caracterizările greșite repetate ale lui Musk ale acordului de fuziune nu pot schimba cuvintele sale simple”.

La o adunare anuală a acționarilor pentru Tesla din 4 august, Musk a fost rugat să vorbească despre Twitter în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri care a urmat unui vot prin procură.

El a spus, stârnind râsete din partea publicului prezent: “Evident că trebuie să fiu puțin atent la ceea ce spun despre Twitter pentru că există acest proces și alte chestii”. El a confirmat că singurele două titluri de valoare tranzacționate public pe care le deține sunt Tesla și Twitter.

Și apoi a vorbit de parcă ar mai vrea să devină proprietarul companiei de rețele sociale, un contrast puternic cu argumentele prezentate de Musk prin intermediul avocaților săi în dosarele legale din Delaware, în care Musk susține că nu ar trebui să fie nevoit să ducă la bun sfârșit înțelegerea.

La adunarea acţionarilor Tesla 2022, Musk a spus: “Cred că în cazul Twitter, deoarece îl folosesc foarte mult, mă împuşc foarte mult în picior, ştiți, îmi sap mormântul etc. Cred că este — înţeleg. produsul destul de bine, așa că am o idee bună despre unde să îndrept echipa de ingineri la Twitter pentru a-l îmbunătăți radical”.

El a adăugat că Twitter “ar ajuta la accelerarea” unei “viziuni destul de grandioase” pe care a avut-o pentru a construi o afacere la care se gândea încă din primii ani ca antreprenor în tehnologie, X.com sau X Corporation.

“Evident că ar putea fi pornit de la zero”, a spus el, “dar cred că Twitter ar ajuta la accelerarea acestui lucru cu trei până la cinci ani. Deci este un fel de ceva ce am crezut că ar fi destul de util de mult timp. Stiu ce sa fac. Nu trebuie să aveți Twitter pentru asta, dar, așa cum am spus, este probabil un accelerator de cel puțin trei ani și cred că este ceva care va fi foarte util lumii.”

Musk nu a intrat în alte detalii la acea întâlnire. Cu toate acestea, el a spus, în timpul unei întâlniri a primăriei cu angajații Twitter din iunie a acestui an, că dorește să crească baza de utilizatori Twitter la un miliard de oameni și a văzut Twitter ca pe o platformă care ar putea evolua într-o aplicație precum WeChat din China, o “super aplicație, ” care încorporează totul, de la mesagerie, video și rețele sociale, până la plăți mobile și la punctul de vânzare, cu un ecosistem robust de aplicații.

Dacă nu ajung mai întâi la o înțelegere, Twitter și Musk se îndreaptă către un proces de cinci zile în Delaware, care începe pe 17 octombrie. Judecătorul care se pronunță asupra cazului este cancelarul Kathaleen St. J. McCormick.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *