Eșec jenant pentru TVR – A pierdut drepturile de televizare pentru cursele lui David Popovici de la Mondialul din Japonia

Televiziunea publică a ratat șansa de a difuza cursele lui David Popovici de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, în condițiile în care drepturile TV pentru acestă competiție au fost achiziționate de o entitate privată pentru o sumă mai degrabă modică.

Antena 1 a plătit undeva între 20.000 și 25.000 de euro pentru această competiție, care ar urma să fie transmisă în exclusivitate pe platforma “Antena PLAY”. De asemenea, reprezentanții acestei companii au dreptul de a difuza anumite curse, dacă vor considera necesar, și pe postul numărul 1 al trustului.

Pentru David Popovici, 18 ani, aceasta este cea mai importantă întrecere din 2023. El se va prezenta în Japonia din postura de campion mondial la probele de 100 de metri liber şi 200 de metri liber, titluri pe care le-a obţinut la Budapesta, în 2022.

Conducerea TVR a anunțat, printr-un comunicat, că dispus un control intern cu privire la achiziţiile evenimentelor sportive din ultimii 9 ani: “Decizia vine în urma unor suspiciuni legate de modul în care au fost contractate drepturile de televizare pentru unele competiții”. Demersul a fost inițiat “în urma semnalării mai multor situaţii în care reprezentanții SRTv din cadrul Departamentului Sport, responsabili cu negocierea şi achiziţionarea drepturilor tv, ar fi refuzat contractarea unor competiții sportive ofertate de European Broadcasting Union (EBU), pentru ca, ulterior, să le cumpere de la operatori privaţi din România cu sume mult mai mari decât cele iniţiale.”

A existat un interes și din partea Televiziunii Române existând chiar o decizie de pe 3 mai 2023 a Comitetul Director. Care “aprobă începerea negocierilor cu Inception Media pentru achiziţia Campionatului Mondial de înot de la Fukuoka, Japonia (14 – 30 iulie 2023) și a Campionatului European de înot 2024, la ambele competiții urmând să participe și campionul român David Popovici”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *