Guvernul s-a lăudat degeaba. Bugetul nu va putea fi adoptat mai devreme de jumătatea lunii decembrie

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a dat joi asigurări că până la jumătatea lunii decembrie bugetul pentru anul viitor va fi aprobat în Parlament, după ce Executivul se angajase să realizeze acest lucru în luna octombrie.

“Ştiu că este o discuţie pe faptul că ne-am angajat să avem un proiect de buget cât mai repede, până la sfârşitul lunii octombrie. Nu am reuşit acest lucru, pentru că este pentru prima dată în România când se realizează bugetarea pe programe. Ori, fiecare minister trebuie să facă în aşa fel încât să-şi asigure proiectarea bugetului, proiectul de buget, cât şi încărcarea datelor pe programe şi nu am reuşit să finalizăm, dar vă pot da asigurări că până la jumătatea lunii decembrie, aşa cum am discutat calendarul, vom avea bugetul aprobat în Parlament”, a declarat Nicolae Ciucă, la Vicovu de sus, la finalul unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanţii administraţiei publice locale din judeţul Suceava.

Totodată, premierul a precizat că valorile privind creşterea pensiilor şi a salariului minim urmează să fie decise în funcţie de datele finale care se vor regăsi proiectul de buget.

Referitor la procentul de creştere a pensiilor în acord cu rata inflaţiei, premierul a spus că, până în acest moment, rata inflaţiei în România este “în jur de 15%…peste 15%”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *