Joe Biden se va întâlni cu Xi Jinping / Printre teme, criza din Taiwan şi abordarea faţă de Rusia

Preşedintele SUA, Joseph Biden, se va întâlni săptămâna viitoare, cu ocazia summitului G20 din Indonezia, cu omologul său din China, Xi Jinping, pentru a discuta despre relaţiile bilaterale şi despre o serie de crize internaţionale, printre care situaţia din Taiwan şi abordarea faţă de Rusia.

Preşedintele Biden se va întâlni cu preşedintele Republicii Populare China, Xi Jinping, în Bali, Indonezia, pe 14 noiembrie 2022.

“Liderii vor discuta despre eforturile de menţinere şi aprofundare a liniilor de comunicare între Statele Unite şi China, despre gestionarea în mod responsabil a competiţiei şi despre cooperarea în domeniile în care interesele converg, mai ales despre provocări transnaţionale care afectează comunitatea internaţională. Cei doi lideri vor discuta şi despre o serie de probleme regionale şi globale”, anunţă Preşedinţia SUA, potrivit unui comunicat postat pe site-ul propriu.

Biden a semnalat deja că intenţionează să discute cu Xi Jinping despre tensiunile dintre Statele Unite şi China din cauza abordării faţă de Taiwan, despre relaţiile comerciale şi despre relaţiile Beijingului cu Administraţia de la Moscova.

Aceasta va fi prima întâlnire cu prezenţă fizică între Joseph Biden şi Xi Jinping de la începerea mandatului actualului preşedinte al SUA. Xi Jinping tocmai a primit din partea Partidului Comunist chinez un nou mandat de preşedinte al Chinei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *