Hackerii ruși din gruparea Killnet l-au luat în vizor pe procurorul general al Bulgariei: Ivan Gheşev rămâne ferm pe poziție

Grupul de hackeri ruşi “Killnet”, care a lansat un atac împotriva site-urilor mai multor instituţii de stat din Bulgaria, l-a indicat drept ţintă personală pe procurorul general al Bulgariei, Ivan Gheşev, reiese din postările pe Telegram ale grupului.

Un hacker cu porecla KillMilk, identificat ca fiind unul dintre liderii grupului de hackeri, a publicat un mesaj personal împotriva procurorului general, la adresa căruia au fost formulate mai multe mesaje jignitoare.

Amintim că sâmbătă, la câteva ore după atacul cibernetic care a afectat site-urile instituţiilor statului bulgar, Ivan Gheşev a anunţat că infracţiunea este opera hackerilor ruşi şi a indicat locaţia unuia dintre aceştia – oraşul rusesc Magnitogorsk.

Duminică, Procuratura bulgară a raportat că, datorită unui software special, a fost stabilită deja locaţia exactă şi identitatea unuia dintre autorii atacului. Procuratura a declarat că va solicita oficial autorităţilor ruse să-l predea pe autorul atacului cibernetic.

Luni, Procuratura din Sofia a adăugat că în spatele atacului amplu asupra site-urilor de internet din Bulgaria se află încă aproximativ 150 de ruşi, a căror identitate şi locaţie sunt în curs de clarificare. Câteva ore mai târziu, “Killnet” a trimis un mesaj împotriva procurorului general al Bulgariei, Ivan Gheşev devenind o ţintă a Rusiei. Ulterior, procurorul general al Bulgariei a comentat ameninţarea, precizând că această situaţie nu-l va împiedica să lucreze şi a subliniat că nu este îngrijorat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *