Surpriză la Palatul Victoria: Guvernul va prelungi mandatul șefului ANRE, după ce liberalii au cerut vehement schimbarea acestuia

Mandatele președintelui ANRE, Dumitru Chiriță, a unui vicepreședinte ANRE și a 2 membri din totalul celor 7 membri ai Comitetului de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei, vor fi cel mai probabil prelungite, după ce pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului a intrat o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Astfel, mandatele în derulare ale membrilor ANRE, care expiră la data de 23 octombrie 2022, “se prelungesc pentru o perioadă de șase luni”, potrivit actului normativ.

În frunte cu prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan, liberalii au cerut recent schimbarea conducerii ANRE, pe care au acuzat-o că “subminează” statul român.

Mandatele care expiră sunt ale președintelui Dumitru Chiriță, a vicepreședintelui Nagy-Bege Zoltan și a membrilor Cornelia Sulger și Gabriel Gheorghe.

Numirea şi revocarea membrilor Comitetului de reglementare ANRE se fac de către Parlament în şedinţa comună a celor două Camere.

Guvernul susține că “funcționarea în condiţii de normalitate a Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei este esențială, cu atât mai mult cu cât, în prezent, România, ca și întreaga Europa, se confruntă cu o criză energetică fără precedent, la care se adaugă efectele negative importante, inclusiv în plan energetic, al conflictului din Ucraina, a cărui încheiere este dificil de estimat în prezent”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *