Imagini dezolante cu celebrele canale ale Veneției rămase fără apă din cauza secetei

Gondolele sunt trase pe dreapta în Veneția, unde celebrele canale au rămas fără apă din cauza secetei cu care se confruntă Italia, scrie The Guardian. Autoritățile spun că ar fi nevoie să plouă 50 de zile pentru ca situația să revină la normal.

Lipsa apei în Veneția este o situație neobișnuită deoarece în anii anteriori, orașul trebuia să facă față inundațiilor. Acum, faimoasele canale sunt secate, ceea ce face imposibilă circulația pe apă a gondolelor și a taxiurilor.

Săptămânile fără precipitații și vânt au ridicat îngrijorări că Italia s-ar putea confrunta cu o nouă perioadă de secetă.

În Italia, râurile și lacurile suferă de o severă lipsă de apă, a precizat luni, grupul de mediu Legambiente. Po, cel mai lung râu al Italiei, are cu 61% mai puțină apă decât în ​​mod normal în această perioadă a anului. În iulie 2022, Italia a suferit cea mai gravă secetă din ultimii 70 de ani și a declarat stare de urgență în zonele agricole care depind de râul Po.

“Ne aflăm într-o situație de deficit de apă care s-a acumulat încă din iarna 2020-2021. Avem nevoie de 50 de zile de ploaie”, a declarat climatologul Massimiliano Pasqui, de la institutul italian de cercetare științifică CNR.

În ultimele 15 zile, în vestul Europei sunt temperaturi mai ridicate decât cele normale acestei perioade, însă ultimele prognoze meteo anunță ploi și ninsori în Alpi în zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *