Kim Jong Un, discurs ameninţător. Coreea de Nord îşi pregăteşte arsenalul nuclear pentru o confruntare cu SUA

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara sa este pregătită să îşi mobilizeze forţele de descurajare a războiului nuclear şi pentru orice confruntare militară cu Statele Unite, a relatat joi presa de stat, în contextul în care există semne că Nordul ar putea efectua primul său test nuclear din 2017.

“Forţele noastre armate sunt pregătite temeinic pentru a răspunde la orice criză, iar forţa de descurajare a războului nuclear a naţiunii noastre este, de asemenea, pe deplin pregătită să îşi mobilizeze forţa absolută cu fidelitate, precizie şi promptitudine pentru a-şi îndeplini misiunea”, a spus el.

Kim a făcut aceste remarci în timpul unui discurs la un eveniment pentru a marca cea de-a 69-a aniversare a armistiţiului final al Războiului din Coreea, semnat la data de 27 iulie 1953, care a dus la încetarea focului, împărţirea peninsulei în jurul paralelei de 38 de grade şi crearea unei zone demilitarizate, potrivit Reuters .

Kim a denunţat, de asemenea, administraţia sud-coreeană Yoon Suk-yeol, afirmând că orice tentativă de a lovi preventiv Nordul va fi întâmpinată cu un răspuns sever şi cu “anihilarea”.

“Vreau încă o dată să precizez clar că Coreea de Nord este pe deplin pregătită pentru orice confruntare militară cu Statele Unite”, a declarat Kim.

În ultimele luni, Coreea de Nord a testat rachete hipersonice şi rachete despre care spune că ar putea transporta arme nucleare tactice, reducând timpul pe care Seulul l-ar avea la dispoziţie pentru a răspunde la un atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *