Lovitură grea pentru Polonia: Gazpromul rusesc câștigă un proces controversat

O instanţă poloneză a anulat o decizie a autorităţii poloneze de supraveghere antimonopol de a impune o amendă de 6,2 miliarde de euro (6,3 miliarde de dolari) gigantului rus Gazprom, a declarat autoritatea de supraveghere, potrivit Aljazeera.

Amenda din 2020 împotriva Gazprom şi a altor cinci companii, printre care gigantul britanic-olandez Shell, a fost impusă în legătură cu construcţia gazoductului Nord Stream 2. Organismul de supraveghere antimonopol, UOKiK, lansase o procedură antitrust împotriva companiilor care construiesc gazoductul, afirmând că construcţia acestuia ar împiedica concurenţa.

Într-o declaraţie, UOKiK s-a declarat “surprinsă” de concluzia Curţii poloneze pentru concurenţă şi protecţia consumatorilor, care a anulat decizia sa. “Ameninţările despre care am vorbit atunci când am prezentat decizia sunt vizibile în mod clar astăzi, nu doar în Polonia, ci în întreaga Europă”, a declarat preşedintele UOKiK, Tomasz Chrostny, în comunicat. “Vom face apel împotriva hotărârii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *