Noile elicoptere multirol Black Hawk încep să ajungă în Romania în luna noiembrie

Șeful DSU, Raed Arafat, a anunțat, sâmbătă, că noile elicoptere multirol Black Hawk incep sa ajunga în România în luna noiembrie.

“Noile elicoptere multirol Blackhawk incep sa ajunga in Romania în luna noiembrie”, scrie pe Facebook Raed Arafat.

O delegație a MIPE, IGSU și IGAv face o vizită de lucru în Polonia, la fabrica firmei producătoare de elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenții în situații de urgență, care va furniza României șase astfel de aparate de zbor.

Pe 9 noiembrie 2021, prin Proiectul Viziune 2020, din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență având calitatea de lider de proiect, iar Inspectoratul General de Aviație având calitatea de partener, a semnat un acord cadru în valoare de aprox. 270 mil de euro fără TVA, care asigură, în primă etapă, finanțarea a 6 elicoptere utilitare Black Hawk de nouă generație.

Elicopterele vor fi configurate pentru operațiuni terestre și pentru operațiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acțiuni complexe de identificare și recunoaștere în teren, acțiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal și materiale, de asistență medicală pentru victime multiple și evacuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *