Operațiune de amploare la Pentagon – SUA fac inventarul armamentului în eventualitatea escaladării războiului

Armata SUA analizează cantităţile de muniţii folosite în războiul lansat de Rusia contra Ucrainei pentru a se asigura că Pentagonul calculează cu acurateţe de ce arme ar avea nevoie în cazul unor eventuale conflicte sau operaţiuni militare, a afirmat marţi şeful Statului major interarme, generalul Mark Milley, informează Reuters.

“Vom face un studiu, o analiză chiar acum, pentru a ne asigura că planurile noastre militare, planurile noastre de rezervă, pe care le-am multiplicat în diferite teatre de operaţiuni din lume, conţin calculele şi estimările corecte”, a declarat generalul Milley. “Vom discuta cu industria pentru a lua toate măsurile corective, pentru a fi siguri că avem nivelurile adecvate ale stocurilor în caz că s-ar putea întâmpla ceva”, a adăugat înaltul oficial militar american.

Forţele armate ale SUA au planuri de rezervă pentru potenţiale conflicte în lume. Aceste planuri includ câte trupe, piese de echipament şi muniţii ar putea fi necesare.

Statele Unite susţin că Phenianul furnizează în secret Rusiei un număr “semnificativ” de proiectile de artilerie pentru a fi folosite în Ucraina. De asemenea, Rusia a achiziţionat drone din Iran care au fost utilizate pentru a ataca oraşele şi infrastructura energetică ucrainene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *