Percheziții DNA la Poliția Capitalei și Poliția Locală București. Sunt vizate contracte de achiziții

Procurorii DNA efectuează percheziții în mai multe locații din București și județul Călărași într-un dosar de corupție de vizează încheierea unor contracte de achiziție publică.

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale și a poliței naționale”, a informat DNA.

Procurorii au mai informat că “în cursul zilei de 30 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în cinci locații, situate pe raza municipiului București și a județului Călărași, din care trei sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”.

Este vorba despre Poliția Locală București, Poliția Capitalei și IPJ Călărași, existând legătură cu perchezițiile efectuate la sediul Poliției Locale a Sectorului 1.

De asemenea, potrivit surselor citate, în cadrul anchetei, procurorii desfășoară audieri luni, 30 ianuarie.

DNA a făcut percheziţii la două sedii ale Poliţiei Locale Sector 1, într-un dosar privind nereguli în legătură cu achiziţii publice de echipamente.

DNA a transmis atunci că “în cursul zilei de 19 ianuarie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în patru locații situate pe raza municipiului București, din care două sunt sediile unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale”.

Potrivit informării, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuau cercetări “într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2022-2023, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției locale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *