Plaja de la Tuzla, înghițită de mare peste noapte. Și cea de la Mamaia a fost distrusă de valuri

Furtunile care s-au abătut asupra litoralului în ultima vreme au lăsat urme adânci. În Tuzla, plaja care devenise la un moment una dintre atracțiile litoraului românesc, cu apa mării de culoare turcoaz, a fost înghițită de valuri. Acum, abia se mai vede un petic de nisip.

S-a întâmplat acest lucru din cauza vântului care suflat cu peste 50 de km pe oră, iar la mal s-au format valuri înalte.

Plaja din Tuzla nu a fost curpinsă în planul de combatere a eroziunii costiere, așa cum s-a întâmplat cu majoritatea stațiunilor de pe litoral.

Același lucru s-a întâmplat însă și în stațiunea Mamaia unde valurile au distrus o bucată din plaja extinsă. S-au format dune mari de nisip pe aproape un kilometru. Specialiștii spun că fenomenul este normal, iar locul va fi refăcut înainte de sezonul estival.

“Cu privire strict la eroziunea constată acum în perioada aceasta pe litoral, și în speță la Mamaia, ca principiu, răspunderea și explicația tehnică le pot da doar cei de la Apele Române. Din ce am înțeles, din cadrul discuțiilor purtate deja, eroziunea ulterioară acelor investiții din trecut e un factor avut în vedere atunci când s-au terminat lucările”, spune Daniel Cadariu, ministrul Turismului.

Angajații Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral susțin că în viitorul program pentru zona costieră se va lua în calcul reabilitarea tuturor zonelor. Este vorba despre plajele din Tuzla, Vama Veche și Gura Portiței, care din cauza unor probleme, cele mai multe de mediu, nu au putut fi incluse în actualul plan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *