Poliţia din Berlin caută un leu care umblă liber. Nu se ştie de unde provine, dar populaţia a fost avertizată să stea în casă

Poliţia a avertizat joi populaţia de la periferia de sud-vest a Berlinului să rămână în case, întrucât în zonă este în libertate un animal sălbatic, cel mai probabil un leu, relateză Reuters.

O operaţiune a poliţiei care a început peste noapte, inclusiv cu participarea a două elicoptere, a fost extinsă în primele ore ale zilei de joi, în timp ce 100 de agenţi, cu puşti cu tranchilizante, caută animalul, a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei din Brandenburg, landul care înconjoară capitala germană.

“În prezent, lucrăm pornind de la ipoteza că animalul este o leoaică”, a declarat pentru Reuters un purtător de cuvânt.

Zona de căutare acoperă în prezent municipalităţile Kleinmachnow şi Stahnsdorf din Brandenburg.

În cursul zilei de joi, poliţia din Berlin a transmis pe Twitter că zona aflată în alertă maximă includea periferia sudică a capitalei.

Biroul federal de protecţie civilă din Germania a emis un avertisment pentru localnici, recomandându-le, de asemenea, să ţină în casă orice animal de companie.

Întrebat de unde ar fi putut proveni animalul sălbatic, purtătorul de cuvânt al poliţiei a spus că nu este clar. El a precizat că în zonă există o serie de facilităţi care ar putea ţine un leu, cum ar fi grădinile zoologice şi un circ, dar că niciunul dintre aceste locuri nu a raportat dispariţia unui animal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *