Polițist spaniol prins cu o grenadă în bagaj, pe Aeroportul Otopeni

Un polițist spaniol, aflat pe Aeroportul Otopeni, care urma să decoleze către Malaga cu o cursă Wizz Air, a fost prins cu o grenadă de antrenament în bagaj, iar polițiștii au alertat SRI.

Polițiștii de frontieră au descoperit grenada la controlul bagajelor și au alertat imediat ofițerii din cadrul Serviciului Român de Informații.

“Polițiștii de frontieră din cadrul Aeroportului internațional Henri Coandă efectuează cercetări față de o persoană, cetăţean spaniol, în bagajele căreia la controlul de securitate, pe sensul de ieşire, a fost descoperită o grenadă de antrenament. Din primele verificări rezultă că grenada nu avea încărcătură iar persoana susţine că a uitat-o în bagaj după antrenamentele efectuate în ţara de origine. Obiectul urmează să fie ridicat de către o echipă specializată din cadrul SIAS”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

Polițiștii fac cercetări pentru a descoperi dacă a fost încălcat regimul armelor și munițiilor. Grenada nu avea încărcătură, iar polițistul spaniol nu a fost reținut, însă a pierdut cursa către Malaga, pentru care avea bilet duminică seara, la ora 18.05.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *