Protejarea efigiilor dictatorilor Kim, “prioritatea” locuitorilor Coreei de Nord în timpul furtunii tropicale Khanun

“Principala prioritate” a nord coreenilor în timpul furtunii tropicale Khanun, care a atins Coreea de Nord vineri, este “să asigure securitatea” efigiilor dinastiei Kim, îndemna joi ziarul oficial Rodong Sinmum, relatează AFP.

Locuitorii au fost îndemnaţi să protejeze cu orice preţ portretele, statuile, mozaicurile, picturile murale şi alte monumente care glorifică familia dictatorilor care conduc ţara cu o mână de fier de mai multe generaţii.

Phenianul face o datorie de onoare din protejarea efigiilor dinastiei Kim.

Portretele lui Kim Jong Un, a le tatălui său Kim Jong Il şi ale bunicului său Kim Il Sung, fondatorul Coreei de Nord, sunt prezente în toate casele şi birourile din ţară.

Catastrofele naturale au, în general, consecinţe mai importante decât oriunde altundeva în Coreea de Nord, o ţară izolată şi săracă.

Infrastructurile nord-coreene sunt fragile, iar despădurirea a creat teren propice inundaţiilor.

Furtuna tropicală Khanun, care a traversat Japonia şi a ajuns în peninsula coreeană, a atins Coreea de Nord vineri, după ce a cauzat ploi puternice în Coreea de Sud.

Potrivit agenţiei oficiale nord-coreeană de presă KCNA, “toate sectoarele şi toate unităţile” din ţară erau pe cale să “desfăşoare o campanie dinamică pentru a face faţă unei clime anormale dezastruoase”.

“Alerte de vânt puternic, inundaţii, valuri şi alerte maritime au fost emise”, potrivit KCNA, care precizează că protecţia recoltelor împotriva taifunului este una dintre priorităţi.

Sute de mii de oameni au murit de foamete în Coreea de Nord la mijlocul anilor ’90, iar unele estimări vorbesc de milioane.

Partidul Muncitorilor (unic) a organizat în februarie o reuniune pe tema penuriilor de hrană şi problemelor din sectorul agricol.

Potrivit Rodong Sinmun, funcţionarii regimului au fost îndemnaţi să se asigure că producţia globală a ţării nu este afectată de “dezastre naturale”, inclusiv de taifunuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *