Protestul “spontan” de la Finanţe, ziua a doua. Angajaţi din mai multe judeţe din ţară au oprit lucrul şi au ieşit în faţa sediilor ANAF

Angajaţii de la direcţiile financiare din mai multe judeţe din ţară protestează, vineri dimineaţa, nemulţumiţi de proiectul Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare.

Reprezentanţii Blocului Naţional Sindical au anunţat că vineri dimineaţa sunt proteste în mai multe judeţe din ţară.

“La această oră sunt în desfăşurare mai multe proteste ale angajaţilor din direcţiile financiare din Ploieşti, Piatra-Neamţ şi Iaşi”, a transmis BNS.

De asemenea, se protestează şi în Satu Mare şi Cluj.

Angajaţii au protestat şi miercuri în mai multe judeţe şi chiar la sediul Ministerului de Finanţe.

“Sunt mari şanse să apară proteste spontane necontrolabile, deoarece s-au acumulat frustrări foarte mari în cadrul Ministerului Finanţelor, nu neapărat legat de voucherele de vacanţă sau de bani, ci e legat de sistem, de modul în care sunt trataţi oamenii. A venit acum bomboana de pe colivă cu această ordonanţă. În momentul în care noi încercam să le spunem că trebuie o grilă de salarizare separată, ne trebuie egalizarea salariilor în sistem, că avem oameni în acelaşi birou cu salarii diferite”, spunea Vasile Marica, liderul Sed Lex.

Sindicatele din finanţe declanşează proteste naţionale. Sunt nemulţumiţi de proiectul Ordonanţei de urgenţă privind reducerea cheltuielilor bugetare, afirmând că pierd 700 de lei sau locurile de muncă.

“Au inceput protestele in tara! Buzau, Neamt, Iaşi, Constanta, Galati, Teleorman, Botosani… Se alatura protestelor colegii din Botosani, Timisoara, Satu Mare, Vrancea, Bacau, Craiova… Se adauga Mures, Ploiesti, Cluj Napoca, Braila. Si multe servicii fiscale orasenesti din toata tara”, se scrie pe contul “Finanţe Sed Lex”, care prezintă fotografii cu mai mulţi “grevişti” ieşiţi în faţa sediilor ANAF.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *