Proteste de amploare în Țările de Jos, după modelul din Canada

Protestul viral din Canada, în care șoferii au format convoaie uriașe de mașini, are ecou și în Europa. Criza provocată de război și de schimbările planificate de către oficiali pentru a proteja mediul generează tensiune în mai multe țări din Europa.

În Țările de Jos a început un protest de tip “convoiul libertății”. Mii de fermieri au scos tractoarele și utilajele pe străzi și mărșăluiesc spre Guvern, în tentativa de a stopa măsuri care vor genera pierderi uriașe pentru fermieri.

Guvernul olandez își propune să reducă emisiile de azot și amoniac cu 50% până în 2030, în încercarea de a îmbunătăți calitatea aerului, a solului și a apei. Planurile includ reducerea îngrășămintelor utilizate în ferme și reducerea numărului de animale cu aproximativ 30%.

Situația din Țările de Jos ar putea genera un val de protestel la nivel european, situația fiind una care se întâlnește în mai multe țări. Criza energetică și costul tot mai ridicat al vieții generează un uriaș val de nemulțumire, iar protestele ar putea izbucni în orice moment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *