Cei mai mari copaci din lume sunt în pericol. Incendiul din California se extinde amenințător spre pădurea de sequoia din Yosemite

Incendiul din California, izbucnit săptămâna trecută, și-a dublat intensitatea în ultimele 24 de ore, ajungând să mistuie aproximatic 650 de hectare. Flăcările se extind spre pădurea Mariposa cu arbori giganţi din Parcul Naţional Yosemite, în California, unde sunt 500 de sequoia dintre care unii cu o vechime de 2.000 de ani, scrie BBC.

Arborii de sequoia, care ating înălţimi de aproape 100 de metri, pot avea o durată de viaţă de peste 3.000 de ani. Scoarţa lor rezistă atacurilor insectelor şi i-a protejat timp de milenii de numeroasele incendii de pădure.

Intervenția pompierilor în zonă este dificilă din cauza particularității terenului. Locuitorii din zonele apropiate focarului au fost evacuați. Fumul gros a afectat calitatea aerului din regiune.

Incendiul, care a izbucnit în 7 iulie, amenință cel puțin 500 de sequoia gigantici din pădurea Mariposa. Deocamdată, niciun copac nu a fost distrus de incendiu. Departamentul de management al incendiilor și aviației din Yosemite a declarat că ia măsuri speciale pentru a proteja zona.

Incendiul Washburn a dus deja la evacuarea forțată a aproape 1.600 de oameni, inclusiv comunitatea din interiorul parcului național și din sutele de campinguri din apropiere.

Încă se investighează cauza incendiului. Pompierii spun că vremea caldă și uscată face dificilă controlarea incendiului.

Anul trecut, mii de sequoia gigantici au fost distruși în incendiile de pădure din California. Potrivit autorităților, peste 35.000 de incendii au izbucnit în SUA până acum în acest an, o cifră cu mult peste media de până acum.

Temperaturile ridicate și seceta extremă cauzată de schimbările climatice fac ca incendiile de vegetație să fie tot mai frecvente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *