Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, oferă detalii despre mobilizarea parțială

Rusia va chema 300.000 de rezerviști pentru a servi în conflictul cu Ucraina, în cadrul unei mobilizări naționale parțiale, a anunțat miercuri ministrul Apărării Serghei Şoigu, adăugând că Moscova are “o resursă imensă de mobilizare”.

Potrivit lui Shoigu, mobilizarea nu se va aplica nici studenților, nici noilor recruți. Ministrul a subliniat că vor fi chemați doar cei care au servit deja în armată.

“Aceștia nu sunt oameni care nu au auzit niciodată nimic despre armată. Aceștia sunt cei care, în primul rând, și-au făcut stagiul militar, în al doilea rând, cei care au o specialitate militară… și au experiență militară”, a menționat el.

Şoigu a subliniat, de asemenea, că Rusia posedă o imensă capacitate de mobilizare şi ar putea convoca aproape 25 de milioane de oameni cu ceva experienţă militară. “Deci s-ar putea spune că această mobilizare parțială reprezintă doar 1%, sau puțin mai mult” din numărul total de persoane care ar putea fi mobilizate, a adăugat el.

Ministrul Apărării a menționat că linia de contact dintre Moscova și forțele Ucrainei are o lungime de peste 1.000 km, iar mobilizarea ar urma să fie folosită pentru apărarea acesteia.

“Este firesc ca această linie să fie întărită și acele teritorii (deținute de Rusia) să fie controlate. Desigur, acesta este scopul acestei mobilizări”, a spus el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *