Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială în Rusia

Președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia.

Măsurile de mobilizare vor începe pe 21 septembrie. Decretul prevede măsuri suplimentare pentru îndeplinirea ordinului de apărare a statului.

Recruții vor fi obligați să urmeze o pregătire militară.

După cum a subliniat Putin în discursul său adresat cetățenilor ruși, măsura mobilizării parțiale a fost adoptată pentru a proteja Rusia, suveranitatea, integritatea teritorială și pentru a asigura securitatea poporului rus.

Președintele Rusiei a reamintit politica deschisă anti-rusă a Occidentului și dorința Washingtonului și a Bruxelles-ului de a distruge țara. El a subliniat că Rusia folosește toate mijloacele disponibile pentru protecția sa.

“Vestul vrea să distrugă țara. Scopul nostru este de a elibera Donbas. Vrem să eliberăm de neonaziști teritoriile Herson, Zaporojie. Politica intimidării împotriva rușilor devine tot mai mare”, a spus Putin.

Putin spune că Occidentul a şantajat Rusia, dar că Rusia are multe arme cu care să răspundă. “Vom folosi toate resursele pe care le avem pentru a ne apăra poporul”, a afirmat el.

“Am încredere în sprijinul vostru”, s-a adresat Putin naţiunii.

Duma de Stat a Federației Ruse adoptat recent amendamente care simplifică dobândirea cetățeniei de către străinii care au semnat un contract pentru serviciul militar în armata rusă.

În plus, Duma de Stat din Rusia a aprobat un amendament pentru a introduce conceptele de “mobilizare”, “lege marțială”, “timp de război”, “conflict armat” în Codul Penal. De asemenea, camera inferioară a Parlamentului rus a aprobat amendamente privind pedeapsa pentru dezertare și predare voluntară.

În plus, deputații rușiu au aprobat o pedeapsă de până la 15 ani de închisoare pentru jafuri în timp de război.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *