Suma impresionantă cu care se vinde cel mai mare porc din România. “Jardel” cântărește aproximativ 600 de kilograme

Cel mai mare porc din România cântărește 600 de kilograme. Proprietarul lui spune că l-ar vinde pe “Jardel”, însă nu pentru mai puțin de 20.000 de lei.

Un fermier din județul Prahova, Dan Praf, spune că are cel mai mare porc din România. Alintat “Jardel”, animalul cântărește nu mai puțin de 600 de kilograme. Circumferința corpului, în urma măsurătorilor, este de 202 centimetri și lungimea dintre urechi și până la baza cozii este de circa 207 centimetri.

“Acum am în fermă șase porci, din 2013 mă ocup de creșterea suinelor, dar am și un job la o multinațională. Vreo trei, patru porci o să îi tai de Crăciun pentru familie, restul o să-i valorific.

În fermă îl am și pe Jardel, un porc ce are are acum aproape 600 de kilograme. Este o încrucișare de rase: Duroc – o rasă de porci consacrată – cu Marele Alb și Landrace.

Eu îl apreciez la momentul acesta ca fiind cel mai mare porc din România, are în jur de 600 de kilograme după cum arată măsurătorile, aștept să îl cântăresc pe 10 decembrie. Pe 10 martie a fost cântărit ultima oară și atunci avea 451 de kilograme. Acum, circumferința corpului în urma măsurătorilor este de 202 centimetri și lungimea dintre urechi și până la baza cozii, undeva la 207 centimetri”, a spus fermierul Dan Praf.

Dan Praf afirmă că ar fi de acord să îl sacrifice, dar numai dacă primește cel puțin 20.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *