Sute de fişe medicale în alb, dar cu parafe, necesare pentru obţinerea permisului de conducere, găsite la un laborator privat. Obţinerea unei fişe medicale consta doar în consultul oftalmologic

Poliţiştii suceveni au deschis un dosar penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, suspectând că reprezentanţii unei firme care operează un laborator de analize din municipiu eliberau fişele medicale necesare fie obţinerii, fie preschimbării permisului de conducere, fără ca titularii acestora să fie văzuţi de vreun alt medic decât cel oftalmolog. Peste 700 de fişe medicale – unele în alb, altele completate deja cu numele unor persoane – au fost găsite la percheziţii făcute la sediul agentului economic.

“Din cercetări a reieşit faptul că persoanele care se prezentau în vederea eliberării fişelor medicale necesare obţinerii/preschimbării permisului de conducere ar fi fost consultate doar oftalmologic şi nu ar fi fost consultate de niciun medic aferent specializărilor menţionate în fişele medicale, existând suspiciuni privind autenticitatea şi veridicitatea aspectelor consemnate în fişele medicale eliberate. Astfel, verificările medicale consemnate ca urmare a consultului medical al pacienţilor nu ar fi fost efectuate în mod real de către medicii care prestează activităţi în cadrul acestei unităţi. Totodată, a rezultat faptul că, după controlul oftalmologic efectuat persoanelor în cauză, acestea aşteptau aproximativ 10 minute, după care ar fi primit fişele medicale”, se arată în documentele Poliţiei.

Surse judiciare au declarat că persoanele care nu doreau să fie supuse examenelor medicale pentru obţinerea permisului de conducere se adresau unui laborator privat de analize medicale. Poliţiştii şi procurorii au făcut, săptămâna aceasta, percheziţii la sediul agentului economic care operează laboratorul respectiv, unde au găsit sute de fişe medicale în alb, dar purtând parafele unor medici.

Astfel, în urma percheziţiei, au fost descoperite şi ridicate, în original, 295 de fişe medicale parafate şi semnate în alb de medici, precum şi 427 de fişe medicale ale unor persoane completate şi semnate şi alte înscrisuri necesare soluţionării cauzei, precum contracte individuale de muncă ale medicilor implicaţi, fişe de post aferente.

Cercetările sunt continuate la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Compartimentul de Investigare a Criminalităţii la Regimul Fondurilor Publice şi a Corupţiei din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, în cadrul unui dosar penal, privind săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *