Un hacker olandez e acuzat că a furat datele personale ale aproape tuturor austriecilor

Un hacker din Oldanda a obţinut şi scos la vânzare datele personale ale aproape tuturor cetăţenilor din Austria, constând în nume, adresă şi data naşterii, a anunţat miercuri poliţia austriacă.

Bărbatul de 25 de ani a fost arestat în noiembrie, dar cazul a fost făcut public de procuratura din Amsterdam abia acum, din raţiuni ce ţin de anchetă.

Există “indicii puternice” că suspectul a oferit multă vreme spre vânzare date confidenţiale, inclusiv informaţii de natură medicală cu privire la pacienţi.

Datele sustrase sunt ale unor persoane din Ţările de Jos, Austria, Thailanda, Columbia, China şi Marea Britanie.

Poliţia din Austria investighează de peste doi ani acest caz, după ce în luna mai a anului 2020 pe un forum ilegal au fost oferite spre vânzare date furate de la milioane de persoane din Austria.

În cele din urmă, a fost localizată adresa bărbatului din Amsterdam. Poliţia a confiscat în percheziţii desfăşurate în locuinţe din Amsterdam şi Almere – la nord de Amsterdam – numeroase echipamente şi software care ar fi putut fi folosite la furtul datelor.

Doar din Austria au fost extrase 9 milioane de înregistrări în format electronic, a anunţat poliţia austriacă, în condiţiile în care Austria are 9 milioane de cetăţeni.

“Vorbim de numele complet, genul, adresa completă şi data de naştere a, probabil, fiecărui cetăţean”, se arată în comunicatul poliţiei austriece.

“Dat fiind că datele au fost disponibile pe Internet, trebuie să concluzionăm că acestea sunt, în totalitate, sau în parte, în mâinile unor criminali”, se mai arată în comunicatul poliţiei care adaugă că nu se ştie câţi oameni au achiziţionat aceste date.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *