Ungaria își întărește armata: “Si vis pacem, para bellum”

Ungaria va primi 44 de tancuri noi Leopard 2A7, în cadrul demersurilor de modernizare a forţelor sale armate, a afirmat luni ministrul ungar al apărării, Kristof Szalay-Bobrovniczky, la o ceremonie militară desfăşurată în oraşul Tata din vestul ţării, transmite MTI.

Ungaria accelerează modernizarea forţelor sale armate “în lumina actualei situaţii”, a menţionat responsabilul ungar, notând că guvernul a înfiinţat recent un fond al apărării pentru a asigura că aceste eforturi continuă în ritm susţinut, “în pofida inflaţiei generate de război şi a dificultăţilor economice globale”.

Acesta a atenţionat pe de altă parte că “nu se întrevede deocamdată sfârşitul războiului dintre Rusia şi Ucraina” şi “trebuie întărită securitatea Ungariei, deoarece pentru pace este nevoie de putere”.

Primul tanc va sosi în iunie anul viitor, în timp ce prima tranşă din cele 24 de “mult aşteptate” obuziere autopropulsate PzH 2000 vor ajunge în Ungaria înainte de sfârşitul anului în curs, a precizat ministrul.

Kristof Szalay-Bobrovniczky a mai amintit că săptămâna trecută guvernul ungar a decis să acorde personalului militar “o majorare salarială excepţională, de un nivel fără precedent comparativ cu ultimele decenii”.

Ministrul ungar a mai spus, referitor la recenta decizie de a creşte nivelul de alertă militară, că soldaţii “trebuie să se afle acolo unde este cea mai mare presiune”, şi anume în prima linie de apărare a ţării.

“Soldaţii noştri vor ieşi din cazarme pentru a se pregăti şi îşi vor aloca cea mai mare parte a timpului şi energiei exerciţiilor militare”, a asigurat el, insistând în acelaşi timp că “războiul nu poate reprezenta niciodată un obiectiv”. “Trebuie să ne concentrăm pe prevenirea lui”, a adăugat ministrul ungar al apărării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *