Varujan Vosganian are curajul să o spună: “Centrul de greutate al economiei românești este în afara țării”. Plus o dezvăluire incredibilă

Varujan Vosganian, copreședinte al ALDE, trage un semnal de alarmă în privința unui eșec dinainte anunțat: România și multe alte țări din UE nu vor reuși să atragă banii promiși în PNRR. Totodată, fostul ministru a vorbit și despre dependența tot mai mare a României de fondurile din străinătate, el precizând că țara noastră nu mai poate vorbi despre suveranitate cât timp “centrul de greutate al economiei este în afara țării”.

“România este mult mai lesne importatoare de criză decât era în trecut. Are tot mai puține instrumente pentru a se putea apăra de crizele externe. Centrul de greutate al economiei românești este în afara țării, mai toate ramurile strategice sunt deținute de capitalul străin.

PNRR riscă să devină un eșec nu numai pentru România, ci pentru Uniunea Europeană în ansamblul ei. Sunt vreo două țări care au luat bani, atât. Practic, PNRR nu există pentru bugetul pe 2023.

Încetul cu încetul suntem tot mai dependenți de străinătate. Asta ne crează probleme de nivel de risc valutar, pentru că nu poți negocia cu băncile străine.

Câtă vreme toate industriile strategice vor avea centrul de decizie în afara țării, România nu va fi suverană.”, a precizat Varujan Vosganian la un eveniment organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică la Senatul României.

Vosganian a făcut o dezvăluire ce pare de domeniul incredibilului.

“Eram ministrul economiei în decembrie 2006 și am trimis niște scrisori la ministrul finanțelor: “Dă-mi bani pentru aia, dă-mi bani pentru aia”. După două luni am devenit ministrul finanțelor și am început să îmi citesc scrisorile pe care mi le trimiteam ca ministru al economiei. Ei, apucă-te și refuză cu prețul schizoidiei”, s-a destăinuit fostul ministru al economiei și finanțelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *